TC_Receptsida_260px_Paj_kantarell

Bottniapaj

Pajdeg: 3dl vetemjöl, 125g smör, 2-3msk vatten.
Finfördela smöret i mjölet och arbeta ihop ingredienserna till en deg med händerna eller i matberedare med knivblad. Tryck ut degen i en ca 25cm i diameter stor form (de flesta vanliga glasformar) nagga degen med en gaffel, ställ i kylskåpet medan du gör fyllningen.

Fyllning: ca 150g Basturökt sidfläsk, 1 gul lök, 3ägg, 3dl mjölk, 1/2krddmått svartpeppar, 3-4dl riven lagrad ost, två stora nävar gula kantareller.

Strimla sidfläsket, hacka löken och bryn detta i en stekpanna. 
Rensa svampen och bryn denna separat i stekpannan, salta och peppra efter smak.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.

Lägg det som är brynt i formen med pajdeg (spara ca1dl brynt svamp till dekoration) häll över äggsmeten.

Grädda i nedre delen av ugnen i 200grader ca 45min tills äggsmeten stelnat och fått fin färg.

Servera med en grön sallad.