TC_Receptsida_260px_Bastutraskfalu

Falukorv med vitlök och färgstark Couscous

Basturökt Falukorv ca 450g
Couscous enligt förpackningen till 4portioner
1 burk svarta bönor
1 ask sockerärtor färska
1 rödlök, finhackad
knippe Persilja(färsk)hackad
1tsk gurkmeja
2 vitlöks klyftor, pressad
3 paprikor i tre färger
olja
1tsk aromat
svartpeppar

Couscous:
Koka enligt förpackningen eller lär dig av vår kock Jo-Anne Frazer:

Blanda lika mängder smaksatt vatten/buljong och couscous och låt stå i 20 min innan servering. För varje dl vätska, tillsätt ca en msk olja.

Gurkmeja, vitlök, aromat och oljan blandas ut i vattnet.
Koka upp för en varm couscous. Använd kallt vatten för t ex couscous sallad.
“Notera att couscous kräver inte tillagning, endast blötläggning” Couscous som kokas för mycket bli lätt en kompakt gröt.

Tillsätt rödlök, sköljda bönor, sockerärtor och paprikan, blanda väl och tillsätta den hackade persiljan lite i taget för bättre fördelning.

Korv:
Dela korven i tjocka långa strimlor, blanda korvbitar, lite olja och 1 pressad vitlöksklyfta i en form, grillas i ugn på 175 grader i 20 min.

Lägg upp portioner av Couscous och toppa med falukorven.