TC_Receptsida_260px_korvstroganoff

Korv stroganoff

Ris eller pasta
1 ring falukorv (ca 800g)
2 lökar
2 dl creme fraiche
1 dl chilisås
2-3 msk tomatketchup
150g tomatpuré
2 msk rödvin
1 msk vit sojasås
-1 dl mjölk
– grönsaksbuljong
Oregano, salt och peppar
Smör att steka i

Skriva falukorven i strimlor. Hacka löken fint. Värm en gryta och smält smöret. När smöret slutar att fräsa häll ner löken och låt den svettas på svag värme tills den blir mjuk. Skruva upp värmen och häll sen ner falukorven och bryn den lätt.

Häll ner chilisås, tomatketchup och tomatpurén i grytan och blanda ihop det väl. Ta av grytan från plattan och blanda ner creme fraiche och mjölk. Det är viktigt att grytan inte står på plattan så det inte skär sig, blanda ner lite åt gången! Smula ner buljongen och häll i sojasåsen och vinet. Salta, peppra och blanda ner oregano efter smak. Blanda ihop allt väl och ställ tillbaka på plattan.

Låt det stå på medelhög värme i 10-15 minuter och blanda lite då och då så det inte bränner i botten.

Servera med nykokt ris eller pasta.

Tips:

Beroende på hur du vill ha konsistensen så ha i mer eller mindre mjölk i korv stroganoffen. Ju mindre mjölk det är i desto krämigare blir den till konsistensen.