Bastuträskpölsan bäst i Sverige!

Flera medaljer till Topp Chark/Bastuträsk Charkuteri i Chark-SM 2010

Köttbranschens stora kvalitetstävling Chark-SM 2010, som gick av stapeln i Göteborg den 28 oktober 2010, gav hög utdelning för Bastuträsk Charkuteri och våra Topp Chark-produkter. Totalt åtta medaljer blev det, och allra bäst gick det för vår pölsa som utsågs till Svensk Mästare! Guldmedalj fick också våra specialiteter Bastuträskfalu och syltefläsk.

– Detta är ett toppenbetyg! Vi har valt att satsa på kvalitet och god smak, bland annat genom en hög kötthalt och så få tillsatser som möjligt i våra produkter, säger Adam Wikström, vd för Bastuträsk Charkuteri AB.

Chark-SM har sedan starten 2001 vuxit till att vara köttbranschens största och viktigaste mötesplats. Tävlingen består av 16 produktklasser och fokus är helt på produktkvalitet. Helt felfria produkter belönas med guldmedalj och i varje klass utses en Svensk Mästare. Även silver och brons delas ut. Juryn består av produktkunniga representanter för köttbranschen, handel och konsumenter.

– I Chark-SM tävlar alla mot alla, små som stora charkuterier. En medalj är en riktigt bra kvalitetsstämpel som vi kan vara mycket stolta över, säger Adam Wikström.

Här är alla våra utmärkelser:

Svensk Mästare

Guldmedalj

Silvermedalj

Bronsmedalj

För mer information, kontakta Mattias Berg.
Läs även mer på www.charksm.se